Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.02.2015 06:02 - Съдбата - форма на лъжата. Още за контрола. Ангел от Катуница. Яна Кръстева от София.Част3
Автор: winterdefire Категория: Новини   
Прочетен: 1321 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 09.02.2015 06:25


Към част втора > ###
____________

 Девето - Майката на Ангел се връща след трагедията и споделила че повече няма да заминава за Германия.

 Въпрос: "- Има ли нещо странно?".

 Отговор: "- До преди я е нямало, живяла, правила каквото правила в Германия. Може и по-работа да е било. И изведнъж се връща точно за да отбележи края от кончината на Ангел. Къде беше до преди това?!... Смисъл, странното е как в подобни случай, семействата разбират че имат деца чак когато ги загубят. Ако става дума за враждата между етносите, имало е я е и от преди. Как майката не е разбрала по-рано за нечий опасения, за да се върне и вразуми семейството си. Общо погледнато, ако Ангел и баща му не бяха излизали, нямаше нищо да се случи. Можеха да се приберат вкъщи и търпеливо да изчакат, ромите да си стръгнат. Вместо да излязат и само да си препречват гнева и агресията.

 Десето - Много от загадъчните случай в България имат общо / свързани са с ДАНС. В такъв случай, не е нелогично да възниква недоумение с какво всъщност се занимава ДАНС. Защото ясно е - едно е публично, друго е скрито. От друга страна почти невъзможно е да има събитие, случай и да няма допирни с ДАНС, защото работата на ДАНС е именно с всичко което трябва да се знае и за което трябва да се внимава. Едните случай имат пряка връзка с ДАНС, другите косвена.

 Пряко общо с името - ДАНС.

  1.Делото "Октопод".

  2.Изчезването и появяването на Петко Сертов

 Непряко общо с ДАНС, по-факта след разпити на свидетели за делото Октопод, които изведнъж претърпявали странни обстоятелства, като част от тях - внезапно просто не помнели нищо ( забравяли )

  1.Женя Тодорова 21г. - Варна - 27.09.2012

  2.Алекс 8г. - Поморие - 10.04.2014

  Всички случай се характеризират с това че основните действащи лица - внезапно забравили какво са правили в деня на трагедията, или изобщо.

 За случая на Женя Тодорова, убиец бил уж Петър приятеля на нейната братовчедка Даниела. Разгледал съм го в ТЕМА ПЕТА. Даниела дала в началото показания и втория път когато се налагало показанията й да бъдат сверени отново, тя изведнъж се оказало че не помни нищо от деня след прибирането си в жилището. Петър, уж убиеца, също нищо не помнил.

 В случая на Алекс, който разгледах в ТЕМА СЕДМА - уж убийцата Атанаска в началото давала едни показания, в последствие ги променила, а накрая се разбрало че не помни нищо от конкретния ден на убийството.

 

И всички подобни внезапни трагедии и внезапни загуби на спомени си приличат по случилото се с тайния свидетел по делото на престъпната организация вилняла из България от 1997-2000г до 2010г. Тоест приблизително в продължение на 10г.

 

Дата на статията: 09.06.2014г.

*Обрат по делото "Октопод": Таен свидетел каза, че „не помни“ показанията си*

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4129298

#

*Амнезия налегна таен свидетел по делото "Октопод"*

http://www.segabg.com/article.php?id=702244

 

Всички внезапно забравяли и всички не знаели защо. Но имали смътни спомени които нищо съществено не им говорели.

 

 

ТРИ = Твърдение, че същината на конфликта възникнала м/у внука на Кирил Рашков и Веселин Христов. Като, цитирам:

 

"...внукът на Кирил Рашков е посетил ромската махала в пловдивския квартал Столипиново и е поканил 10-15 души по повод годишнина от смъртта на баща си..."

 

В твърдението има правдоподобност, с изключението че ако някой ще кани по повод годишнина, е странно как поканените ще се окажат платени с по 100лв уж, за да респектират българските съседи. А корен на проблема ще се търси в придобити и непридобити земи.

 В резултат на действието са заловени водача на буса - Симеон Йосифов, който получил 18г. присъда. А Кирил Рашков, бил изловен по друг повод, като предложил на вулчото на убития Ангел да се застъпи за него, срещу "да си пожелае каквото иска и ще го получи". Доста странно. Ами ако си беше пожелал дворец, дали щеше да го получи?! Та толкова с желанията, но очевидно че зад фасадата с желанията се крие факта че някъде там има лица с доста власт които дърпат конците. Като тази власт със сигурност не е в ръцете нито на едните участници, нито на другите от безредието в Катуница. Някой може да се зачуди, щом е има намесена власт защо не са се застъпили за него, а търси помощ от външно лице. Защото не манипулаторите са си свършили работата и вече толкова не се нуждаят от разните фугури за моделиране.

 Мнимия убиец е осъден, но отношението му към убийството на Ангел остава неясно. Все пак не е толкова важно дали има осъдени, а каква е причината за извършеното престъпление и дали убиеца съзнава деянието си. Тъй като иначе е по правилно да се говори не за убиец, а за сечиво в ръцете на умел играч ( манипулатор ), контролирал събитията така че да се стигне до убийството на Ангел. А факта че зад волана е седяло лицето Йосифов, едва ли има голямо значение. Защото ако не беше той щеше да е някой друг на същото това място за убиец.

 

 

 

 

ЧЕТИРИ = Края на действията в Катуница, се оказва изключително благоприятен за следващите събития. След трагедията с Ангел българи и роми проявяват по различни начини негудованието си. Агресията еспалира, хората се надъхват с *неизвестно откъде появили се или пуснати манипуалции от вида*, цитирам:

 

"[ 23.09.2014 ] Трябва да вземем пример от това момче герой Ангел и да не прекланяме глава пред несправедливостите в България, пред нито един олигарх, политик, наглец, какъвто е и Кирил Рашков”, апелира Стоян Тютюнаров – Гагарин.".

 

Може би, но се сещат кога, чак след нечия смърт. Откъдето и да се погледне - това е просто пример за контролирано събитие и контролирано изменение на човешките обществени стремежи, цели и самосъзнание. Така че да се изведът в някаква конкретна стойност, даваща възможност на онези стоящи зад контрола да реализират плановете си за бъдещето на българската нация и държава, според както им харесва.

 

По принципа на самоуподобяването и внушението, на събитията в Катуница през 2011г, е правилно да се гледа като начален катализатор към още по-големите събития възникнали също така внезапно през 2013г. Самозапалванията из България, които уж бяха обявени за предизвикани в знак на протестност и съпротива срещу правителството, законите и управлението. Те пък се превърнаха във втори катализатор, създал сред населението масово желание за смяна на управниците и изискване на нови наредби. Интересно е че ако никога не се случат спонтанни трагични събития, изглежда че хората по никакъв начин не биха се обединили за да отстояват правата и свободата си. Тези и други факти, правят съвремието много трудно за възприемане, защото хората постоянно пишат, говорят за свобода, но да дела - не я защитават и не я отстояват. Вероятно причината за нелогизма в мисълта и действията е заради несъотвествие между големината на желанието им и смелостта им. От където в тях се проявява страха, а страха им отнема силите да стоят непоклатимо на позицията си.

 Нещо изключително важно за онези решили да защитят свободата си. Защото, СВОБОДНИ СА ОНЕЗИ, ЧИЙТО ДУМИ И ДЕЛА СА В ЕДИНСТВО. Каквото мислят, говорят, това и да правят. Изключенията не са малко, понякога е по-лесно а да кажеш нещо, а да го направиш се оказва съвсем друго. Което означава че свободността излизва разумност в действията. Да се учиш да кажеш това което мислиш и си сигурен че можеш да изпълниш.

_____________________________

Пресъздаване на случая:

_____________________________

 

Всичко което се знае за 28.09.2011г. и е непоклатим факт :

1.Младеж с името Ангел Петров.

2.Младежът се отправил към другия край на уллицата след като уж чул нещо.

3.Бил убит чрез прегазване от бус

4.Мъжът зад волана бил Симеон Йосифов.

 

Практически и най-чисто за убийството това са основните факти. Естествено е, за тях да има повече от една интерпретация. Но тук няма да се занимаваме с всички, а само с интерпретацията даваща отговор на всички въпроси.

А въпросите са:

 

1.Защо ромите и българите се държали като зомбита, готови да скачат едни на други, но никой от участващите в самото физическо спречкване не бил фатално ранен?

2.Защо Ангел чул нещо от другия край на улицата, което никой друг не чул?

3.Защо няма свидетели от това място или в близост на където Ангел се насочил?

4.Каква е причината водача на буса да прегазва Ангел на пълна газ?

5.Какво се крие зад събитията в Катуница? Защо ако всичко е било до вражда между Рашкови и Веселин Христов, се е стигнало единствено до убийството на Ангел, който в случая нямал много общо с враждата им? А самите враждуващи са си живи и здрави?!...

Даването на отговор на тези въпроси - разрешава случая и прекратява незнанието. А колко невероятен е отговора, това не го прави невъзможен. 21 век е динамичен свят, колко неща навсякъде се случват, но както винаги човека не ги вижда. даже не подозира за тях. Защото е прекалено зает да играе ролята която нарочно са му определили.

 

Ето какво според мен се е случило...

Ангел бил младеж отличаващ се с добър характер, благородни качества и интелигентност. Доста възможно е да е посещавал интернет, да е писал неща. Но това няма значение, защото онези на които може да се е харесал - са знаели за него много преди той да усети за тях. Става дума за антисъществата. Те отдавна били хвърлили поглед на Ангел, той изпъквал с някой свой качества, което му придавало видимост и различимост сред множеството от тълпата хора. Както писах, не може да се очаква че винаги някой специално се е проявил или е нарушил някое от селективните наредби на антисъществата, за да се превърне в обект на внимание. Те водят проучвания на човешкия вид и се занимават с именението на обществените закономерности. Антисъществата често са вид надзиратели. Те съблюдават кой какво прави, но индивидите който са под наблюдение винаги се отличават със специфични качества, възгледи, усещания, дарби, таланти и тнк. По-често не им се налага да научават за тях, те вече знаят за тях от списъците които имат. От сегашното и от бъдещето. Но за тях е достатъчно да видят нечия аура, за да преценят дали конкретния индивид е особен, или не е.

Както и да се случило - антисъществата разбрали за Ангел. Верочтно той изглеждал като индивиди който не се вписвал в обстановката. Съмнявам се да е бил дистанциран от околните индивиди, буквално казано, просто искали да го премахнат от човешката популация. Защото съществуването на добродетелни, интелигентни, мислещи и прочее, индивиди с качества - в бъдещото си развитие съществува потенциална възможност да се явят пречка за антисъществата. Главно, защото ще постъпват правилно и притежават умението да различват доброто от злото.

 В случая предполагам че нещата при Ангел не са били по различни от начина по който са се провели останалите трудно разбираеми ситуации на смъртни случай, странни самоубийства и убийства. Предположенията ми са че е бил забелязан, но са го проучавали и наблюдавали известно време. Най-вероятно е имал контакт с лице/лица, запознали се най-много до 7-8 месеца преди трагедията. Не е възможно да не е имало съмнителни лица с който е поддържал контакт. Чрез тях - са го проучили, проверили са какво е съзнателното му ниво, как разсъждава и какво го интересува. Когато са събрали всички данни, са решили да го похитят. Имайки предвид че е живял в къща ( с такова впечатление оставам при факта че Катуница се води за нещо като село, въпреки че има основания да се приеме и за малко градче )

 Въпрос: "- Как са го похитили?".

 Отговор: "- Методите са едни и същи. Или са го заловили някъде навън, завели са го на мястото където вече е било подготвено второто му тяло. Взели са устройството, свързали са чиповете който са поставили и в двете тела и са преместили съзнанието му в другото тяло. Докато в неговото са временно се е намесило съзнание на антисъщество, или пък са управлявали тялото от разстояние, както празна черупка - био-робот без съзнание. Само с цъкане на клавите на компютрите си. Вторият начин. От рано са му сложили чип. Прехвърлили са съзнанието му докато е спал.".

 Въпрос: "- Защо си на мнението че и него са похители?".

 Отговор: "- Цялата история е прекалено изкуствена и театрална. Идват група роми настървени на българите без причина. Бащата казва на сина си да донесе летва, но нищо особено не се случва. От всички умира точно този който изобщо не е участва в спречкването. Странно е. Или пък как лидера на ромите извадил дълъг нож, който може да се определи за сабя, или мачете. И извикал как ще го използва за нещо зловещо, но нищо не се случило. Като постановка на филм. И докато едните стоят в кадъра на сцената, на другия кадър стоят Ангел и убиеца ( а може би в началото и някой друг ) и се разграва научно-фантастичен екшън, с криминални нотки. Фантастичен, защото Ангел пръв чува нещо, което никой друг нито е чул, нито е видял.

 Според мен, Ангел нищо не е чул. В онзи момент - не е бил той, били са го похитили вероятно от седмица-две, до няколко дни по-рано. Необходимо е било да се отърват от тялото. Замислили са се как го направят. Нуждаели са се от две неща:

1.Голямо събитие - за създаване на мащабен хаос и задействане на програмата по усложнява на режима на живот на хората и провеждане на регулирана чистка. По програма трябвало да прочистят територията на България от определените специфични индивиди, за да предотвратят някои глобални промени, които можели да повлияят негативно на бъдещето им господство ( въвеждането на свръхконтрола и официалното прилагане на чипове за всички индивиди - с благите думи, за тяхно добро )

2.Походящ момент - за да се отърват от оригиналното тяло. Трябвало да изглежда все едно Ангел не е имал никаква представа какво ще се случи.

 

Бащата на Ангел, още няколко и ромите стоели в позиция за отбраняване и нападение. Този момент бил най-подходящ, чужденеца в тялото на Ангел се престорил че чува нещо в края на улицата. Той планирано тръгнал натам, понеже антисъществото в тялото му знаело идеално че там се намира буса. В буса чакал Йосифов, той не отдавна бил похитен, имал чип. Използвали го само за био-робот. Био-робота Йосифов бил в готовност за сгази оригиналното тяло на Ангел, това била причината да чака настрана от размириците ( за всички останали занимаващи се в нагласения спор, причините водача да стой в буса, вместо да се включи с тях, останали неизяснени ) Оригиналното тяло на Ангел се приближило пред буса, в това време Йосифов вече готов да изпълни мисията си, дал пълна газ и прегазил Ангел. Продължил, върнал се за момент за да види дали си е свършил работата добре и потеглил. Първо заминал за мястото на което го очаквали други антисъщества, там унищоли някои доказателства от кореспонденцията, или връзката на Ангел със съмнителни лица зад който се криели антисъщества. Тук логично е докато антисъществото било в тялото на Ангел, да се е възползвало максимално. Да е проверило всички места, да е взело главните доказателства и нещо което искали и да го е дал на Йосифов. След което Йосифов да се е качил в буса и да е потеглил да го достави. Но също съществува версията, да е имало още едно лице, да него да е предал предметите. Лицето да се качило в буса, да са прегазили оригиналното тяло на Ангел и да са продължили към мястото на което - допълнители лице е слязло заедно с предмета ( уликата, доказателството ), a чужденеца в Йосифов, да е продължил към Пловдив, където е щял да стой докато го намерят. Като целта е била да се създаде в полицията и медията впечатлението че Йосифов е избягал от местопрестъплението за да се скрие, а не за да извърши нещо друго. Версията не е за пренебрегване, защото никой не е видял дали само Йосифов е бил в буса. Нещата са станали бързо в последния момент, така че спокойно е можело да има още някой в буса.

 Относно как е използвана и предизвикана враждата. То не е трудно. Първо хората имат инфинитет към проблемите, без да се създават вражди, те сами си ги намират. Второ. Човешката психика е лесно податлива на манипулации, особено на лицата поддаващи се лесно на материалното и приемащи без съмнение всяко изкушение. Естествено за да дирижираш човешките заблуди, трябва да имаш вътрешно лице / лица. Следователно част от участниците в конфликта са били био-роботи. А другите - просто завлечени в общата манипулация на заблудата. И докато всички са били заети да се гледат на кръв, а част от тях са знаели много добре какво се случва. Най-вероятно предвождащия ромите е бил контролиран. Също и двете деца заради които уж започнал спора. И докато всички нормални блуждаели, било идеалното време и събитие за отърваване от оригиналното тяло на Ангел. Затова ако разпитат подробно Йософов, ще установят че не знае защо го е направил, има оставена програма за уж го е направил, но ще е като изречения от текст на сценарии които не се променят, а са фиксирани. При по-подробен разпит ще се установи че Йософов както всички други убийци от странни случай - няма реален спомен.

 

 

 

 

///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

===============================================================================

///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

 

София - две жени в Борисовата - 08-18.07.2011г - 28г. Яна Кръстева - удушена.

 

_______________________________________________

Факти:

 

___

Личността на Яна:

- 7г. преди трагедията дошла от град Козлодуй.

- Обичала да казва истината в очите, според бащата.

- Ценяла доброто, красивото и обичала децата.

- Била войн за правдата, според сестра й.

- Била "усмихната, лъчезарна, обичаща да изразява таланта си, правейки бижута."

- Правела колани, гривни, обеци. "Близките й бяха изложили част от нейните произведения в БТА."

- „Яна ценеше доброто и красивото, обожаваше децата", разказаха приятелите й. Била заклет фен на „Левски", обичала футбола, природата и дори намръщените хора, които винаги успявала да накара да се усмихнат."

- ""Мечтата й бе да учи философия, тъкмо разбра че са я приели и си плати таксата", разказа една от най-добрите й приятелки – Мира Костова."

- Обичала е Дебелянов и е писала стихове.

- Работила в работилница за детски играчки.

- През последните месеци Яна има притеснение относно липсата на работа.

- "„Мечтата й бе да работи с деца и да учи философия. Много искаше и да намери подходящия за себе си човек, трудно преодоля раздялата с Петко. Тъкмо когато успя да сбъдне двете от желанията си и си отиде", каза Красимира."

- Продавачка в МОЛ

- Яна била от провинцията, но преди години се пренесла в столицата, където живеела на квартира.

 

___

Фатална нощ и преди:

- Яна не била на концерта на "Джудас".

- Твърдение. Била на езерото и тръгнала към провеждащ се наблизо концерт на Спенс.

- "За последно се чула с татко си по телефона на 8 юли, часове преди да бъде убита. На другия ден полицаи от районното в Козлодуй извикали бащата, за да му кажат какво се е случило."

- "Ден преди да бъде убита Яна се спряла при деца в Борисовата градина, взела тебешир и започнала да рисува с тях."

- Момичето било видяно за последно с приятели в петък да слуша от парка концерта на „Джудас”.

- Разследващите предполагат, че убийството е извършено в петък вечерта или ранните часове на събота, когато на стадион „Българска армия” забиваха рок легендите „Джудас” и „Уайтснейк”, а Борисовата градина е препълнена с хора.

- Жертвата е била открита едва в неделя, когато граждани, разхождащи се в парка, попаднали на зловещата гледка. Момичето било със свалени панталони и без бельо, а лицето му било посинено от бой.

 

___

Трагедия и местопрестъпление с Яна:

- Тяло открито в Борисовата градина.

- Яна била удушена.

- "Яна бе открита мъртва и полугола под дърво в закътана част на Борисовата градина на 10 юли. Тя е била бита и удушена часове след рок концерта на стадион "Българска армия" предната нощ."

- Телефонът на Яна бил изключен.

- "Заподозреният като убиец на Яна е оставил биологични следи на местопрестъплението, както и по тялото на жената, пише "168 часа". Сравнението им с тези на задържания ще го закове на подсъдимата скамейка. В момента се извършват ключовите експертизи, които до дни ще дадат повече яснота по случая. Заподозреният е известен на полицията от няколко дни, но обявяването му е забавено, за да се съберат колко може повече доказателства за вината му."

- "В същото време приятелите на Яна са в неведение за разследването и дори сред тях се появяват подозрения един към друг."

- "От разпитите става ясно, че убиецът е допуснал сериозни грешки и дори не се е опитал да прикрие следите си."

- Намерен пръстов отпечатък на Николай Русинов върху бутилка от бира на местопрестъплението.

- Отпечатъци на Николай Русинов са открити и по телефона и други вещи на жертвата. Във фаталната нощ той танцувал и разговарял с момичето, после двамата се усамотили в горичката.

- "Имаме група от веществени доказателства, която е намерена върху трупа. И друга, които са били около трупа. Едните съвпадат с едното лице, другите с другото."

- Софийски градски съд наложи мярка за неотклонение „задържане под стража" на арестувания Пламен Трифонов. Решението подлежи на обжалване в тридневен срок в Софийския апелативен съд. Съдията посочи като причина за поставеното решение намерени косми около мястото на местопрестъплението, които имат морфологично сходство с космите на обвиняемия. Все още обаче не е извършена ДНК експертиза.

- Според разследващите преди да бъде убита, Яна е била изнасилена.

- Трупът й е бил открит от случайни минувачи зад храст на 100 метра от езерото с лилиите, увито в дрехите си, пише в утрешния си брой в. „Монитор”.

- Жертвата е била открита едва в неделя, когато граждани, разхождащи се в парка, попаднали на зловещата гледка. Момичето било със свалени панталони и без бельо, а лицето му било посинено от бой.

- „Възможно е да я е изнасилил и да се е опитвал да я накара да не вика, а може и да е бил секс с душене”, коментират разследващи пред „Монитор”. Първоначално полицаите били затруднени в установяването на самоличността, тъй като жертвата нямала документи у себе си. Впоследствие се оказало, че тя има адресна регистрация в София.

- Адвокатът на родителите на Яна пък посочи, че основното и безспорно доказателство, което показва участието на Чеци в убийството е намерената салфетка на местопрестъплениетое, върху която имало сперма от Русинов и кръв от Яна.

- От доказателствата по делото от 8 косъма намерени върху момичето, 2 са на неустановени лица, а останалите са на Николай Русинов.

 

___

Последен работодател:

- "„Сигурно бихте се запитали защо един работодател плаче за работника си. Въпреки че работи само един месец с мен, с лъчезарната си усмивка и прекрасен характер, Яна успя да ме спечели много бързо. Работеше с деца, дори докато се разхождаше, пееше детски песнички и ядеше бонбони „Карамел Му". Моля ви, не убивайте повторно Яна с приказки". С тези думи се обърна към събралите се журналисти Веселина Недялкова, последният работодател на убитото момиче."

 

___

Второ намерено тяло:

- "Според Йорданов намереният втори труп на жена в близост до лобното място на Яна, няма нищо общо с убийството. След направена аутопсия на откритата във водите на Перловската река жена е установено, че по тялото й няма следи от насилие. Открити са обаче множество убождания по крайниците й, както и разпръснати около нея хапчета. "Назначени са експертизи, които да установят какви са намерените таблетки", допълни още Йорданов. Той обаче е категоричен, че в София няма сериен убиец и няма място за паника сред жителите на града."

 

___

Метод на разследването:

- Поне двама души са замесени в убийството на Яна. Не е само един. В това е убеден бащата...".

- "...разпитани доста хора, като кръгът е стеснен до 12 души, които са били с Яна непосредствено преди смъртта й"

- "Работи се по две основни версии за убийството. Едната е, че момичето е било умъртвено от близък до нея човек, другата е за съвсем случаен гражданин." Това заяви пред Дартс нюз директорът на Столичната полиция комисар Валери Йорданов.

- "За разпит през Столичната дирекция на полицията са минали над 500 души, повечето от които никога не са виждали момичето и не го познават лично. Издирен е буквално всеки редовен нощен посетител на Борисовата градина."

- Приятелите на Яна, които досега са дали показания, ще бъдат разпитани отново. По някаква причина те не са си спомнили дали Николай е бил там. "Всички казват, че тя е танцувала с някой, но никой не спомена за Николай. Когато бъдат разпитани втори път, ще могат да кажат дали е била с него или не", допълни още Неделчо Стойчев.

- "От началото на разследването на убийството на Яна Кръстева в полицията се получени много обаждания от граждани. Дори сигналът за Пламен Трифонов е подаден от тях. Преди това полицаите не са имали представа кой е. "Силно впечатление е направил фактът, че след убийството Пламен е спрял да ходи в Борисовата градина. Това е накарало хората да ни сигнализират", съобщиха още от полицията."

 

___

Непознатия от парка:

- "От полиция вчера обясниха, че не са изготвяли фоторобот на убиеца на Яна. Разпространеният в интернет портрет нямал нищо общо с данните на полицията."

- "Заподозреният от фейсбукърите е "около 45-годишен, приказлив и своенравен тип, който има доста перверзни наклонности"."

- "Фоторобот на евентуалния убиец на Яна обикаля Фейсбук. Под рисунката пише: "ВНИМАНИЕ! Подобен тип със леко дебилско, но същевременно невинно излъчване, броди нощем из Борисовата градина и прави опити да завързва контакти с цел секс. Ако видите подобно лице, незабавно сигнализирайте в полицията, тъй като същият тип е и доста агресивен и лесно излиза извън равновесие"."

- "Фотороботът е пуснат от Владислав Пеев на страницата "Да спасим децата си от убийците на Яна". Той разказва, че работи в едно от заведенията в Борисовата и често е засичал този тип да обикаля алеите с колело. Веднъж странникът се опитал да "прикотка" жена му и сина му. Преди време Пеев рисувал графити и сега решил да се пробва на хартия с портрета на маниака. "Нямам професионална програма за рисуване, но мисля,че излъчването е едно към едно", уточнява авторът."

- "Други посетители на страницата в памет на убитата Яна разпознават нарисувания човек и също разказват за него. "Мои приятелки бяха заговорени от подобен тип в Борисовта градина в деня, в който се е случила трагедията с Яна. Лицето отговаря на този фоторобот, но мъжът е бил с по-къса коса. Държал се е странно и седнал до тях. Те веднага си тръгнали, независимо че е било посред бял ден. Приличал на сексманиак и бил доста неадекватен и отблъскващ", пише Михаела Ценова."

- Цветанов ( МВР шеф през 2011г. ) бил убеден, че разследването е на прав път и вече стеснява кръга около убиеца. Той уверил, че полицията ще вземе всички мерки за постоянна охрана на парковете в големите градове, включително и с видеонаблюдение.

___

Арестувани и очаквания:

- Павел Трифонов, 30г. и Николай Русинов 34г.

- Първи заловен Павел, а Николай бил изчезнал, обявили го за национално издирване.

- Имало очаквания задържания да мине детектор на лъжата.

- МВР шефът изказал съболезнованията си на сем. Кръстеви и уверил, че убийството ще бъде разкрито. По-късно през деня стана ясно, че вече има задържан.

- "Русинов и арестувания Пламен Трифонов не са били приятели, но може би по стечение на обстоятелствата са попаднали по едно и също време на едно и също място. "Не може да се отхвърли като вероятност извършването на гавра с жертвата след смъртта й. Пламен е човек, който нищо не е довършил до край в живота си, въпреки че има претенции за интелектуалност, човек с претенции, но непостигнати", коментира още шефът на психолозите в МВР."

___

Първи заподозрян:

- Николай Русинов, 34г.

- Работил като преводач и спедитор в частна фирма.

- "Николай Русинов е работел в рекламна фирма, намираща се в блока, където живее шефът на Националния исторически музей и бивш министър без портфейл проф. Божидар Димитров, пише "24 часа". Рекламната фирма обитава апартамент на първия етаж в блок в столичния кв."Изгрев". Преди това жилището е принадлежало на известната българска актриса Невена Коканова."

- През 2008 г. е регистриран в София за нанасяне на лека телесна повреда.

- Обявен за общонационално издирване, след като от деня на инцидента бе в неизвестност дори и за близките си.

- В първите 24 часа от задържането си, отказал да дава показания.

- Николай Русинов - Чеци, който е издирван за убийството на Яна Кръстева, е арестуван на летище "София", научи Дартс нюз. През последните дни той се е намирал в Турция. Заминал за там веднага след престъплението в Борисовата градина на 8 юли.

- Арестуван е от служителите на "Гранична полиция" на аерогарата, пристигнал е от Истанбул в 09:50ч., потвърди директорът на столичната полиция старши комисар Валери Йорданов.

- Според свидетели, Николай и Яна са се познавали и са били заедно в парка. Заявено публично от директорът на столичната полиция старши комисар Валери Йорданов тогава.

- Твърдение. "Двамата с Яна са се познавали отдавна, били са приятели и са живеели в съседни блокове в столичния кв. "Хаджи Димитър"."

- "Двамата с Яна са се познавали отдавна, били са приятели и са живеели в съседни блокове в столичния кв. "Хаджи Димитър"."

- "След ареста той е предаден на градския прокурор Николай Кокинов, който е наблюдаващ по делото, за повдигане на обвинение. Русинов е заявил пред разследващите, че не знаел, че го издирват, докато не му се обадила сестра му да го информира за случващото се в България. "Издирват те, ще те намерят, където и да си, по-добре се предай", посъветвала го жената."

- "Според някои, от деня на инцидента Русинов бил в неизвестност дори за близките си."

- Пред свои близки миналата седмица той е заявил, че заминава в чужбина, като пред различни хора е споменал различни дестинации.

- В началото не е бил разпитван от полицията, тъй като никой от свидетелите, които са били в компанията на Яна, не го е споменавал.

 

___

Интернет към Николай:

- Адаши на издирвания за убийството на 28-годишната Яна - Николай Русинов, пропищяха. "Не съм аз", обяснява се един от тях в нета. Друг, който твърди, че е от Лондон, е писал в страницата „Николай Русинов-Чеци не е убиец" във Фейсбук: "Току-що разбрах какво се случва. Аз съм съименик на въпросното лице и в първия момент изперках. От година и половина не съм се прибирал в България и си представете как съм се почувствал, когато съм си видял името в медиите. Искрено се надявам истината да излезе наяве. Искрени съболезнования към семейството и близките на Яна. Честно казано, този човек не ми прилича на убиец". Над 30 са регистрираните във Фейсбук мъже, които носят името на заподозрения Николай Русинов. 11 са профилите на кирилица, а останалите 22 - на латиница.

Групата в защита на Чеци продължава да расте. „В шок съм, не мога да дишам! Чецката е един от най-добрите хора на света! Страшно го обичам и не мога да повярвам какво се случва, коментира Александра Филипова. Всеобщо е мнението, че докато категорично не бъде доказана вината на Русинов, никой няма право да му лепва етикет „убиец"."

 

___

Според други за Николай:

- "Неговото поведение в миналото е довело до хулиганска проява спрямо човек, който по някакъв начин е засегнал егото му. При тези хора това е характерното, че разпознават негативизма от страна на другите, без да го има. Дали е дълбоко или плитко агресивен няма значение, важното е, че е човек, който не може да си отработи собствените травми, подчерта Стойчев и допълни, че убийството на Яна е по непредпазливост."

- "По поведението на Николай Русинов може да се каже, че това е човек, който има латентна агресивност и проблеми в отношенията с жените, коментира пред бТВ Неделчо Стойчев, директор на Института по психология към МВР."

 

___

Според познати на Николай:

- Часове след като МВР обяви за общонационално издирване един от заподозрените, в социалната мрежа се появи група в негова защита - "Николай Русинов-Чеци не е убиец". Над 210 приятели на изчезналия мъж вече са я подкрепили.

- "Чеци е пич и невероятен веселяк. Това, че имат някакъв пръстов отпечатък върху бутилка не го прави убиец. Това, че се е скрил е инстинкт за самосъхранение", пише Miroslava Karshakova- Mirka. Хора, които твърдят, че познават Русинов от 15-20 години, са категорични, че той не е способен на такова престъпление. "Няма начин да е убиец. Та нали има семейство, дете, обич, няма логика", разсъждава Ivailo Djambazov. "Бе ти от Марс ли си паднал?!", контрира му Руми Боянова.

- "Може и да не е убиец, но трябва да съдейства, да свидетелства, не да се крие", призовава Udo Chudo. Други също съветват Чеци да се предаде. "Преди това обаче да си намери добър адвокат и да даде интервю на Карбовски", съветват го фейсбукъри.

- В същото време на страницата "Да спасим децата си от убийците на Яна", която е подкрепена от над 16 хиляди души, непрекъснато се постват снимки на Николай Русинов с идеята да го видят повече хора и да бъде заловен. Десетки го заклеймяват като "изрод", "убиец", заплашват, че ще го накълцат на парчета. "Заслужават да ги унижат публично, бият, подиграват, плюят? Във затвора да ги малтретират физически и психически всеки ден!", пише по адрес на извършителите. Много хора обаче припомнят, че всеки е невинен до доказване на противното.

 

___

Втори заподозрян:

- Павел Трифонов, 30г.

- Работил в охранителния бизнес, занимавал се със събиране на бутилки по/в парковете, не бил традиционен образ на клошар.

- ""Не съм имал проблеми със закона, работил съм в охранителния бизнес. Бях в района на Борисовата градина, но това е едно недоразумение. Моля да ме пуснете на свобода", каза пред съда той. Една от експертизите обаче доказва, че по тялото на убитата има косми от главата, краката, ръцете и гениталиите на Трифонов."

- В нощта на убийството той не се е прибрал с майка си Емилия, с която заедно обикаляли парка, за да събират бутилки. Двамата обитавали вход на блок в кв."Сухата река". На сутринта той я събудил и я предупредил да не казва на никого, че е бил в Борисовата градина. Отрязал си косата и започнал да се интересува какво пише във вестниците. Майката на Трифонов се оказва един от ключовите свидетели по делото срещу него.

- "Като показания не е дал нищо съществено. Алибито му беше оборено много бързо. Все още нямаме свидетел, който да потвърди или отрече, че е бил в заведението с Яна. Имаме обаче показания, че се е намирал в района на Борисовата градина", допълни още Йорданов.".

 

___

Според други за Павел:

- ""На този етап от разследването мога да кажа само, че Пламен Трифонов е минал няколко теста, които касаят неговата съпричастност и резултатите показват, че не може да бъде отхвърлен като човек, който е съпричастен към престъплението", каза директорът на Института по психология към МВР Неделчо Стойчев. Той допълни, че според психолозите убийството не е била първоначалната цел на извършителите. Най-вероятно е извършено по непредпазливост. Според тях целта е била насилствен секс, но Яна явно не се е съгласила доброволно и натискайки я, без да иска, извършителят я е задушил. Следите по тялото й говорят за недоброволен секс."

___

Според Николай Русинов:

- Преди няколко дни приятел на Николай, живеещ в чужбина, се свърза с Мартин Карбовски, за да му предаде молбата на Чеци да установи контакт с журналиста. Карбовски откликна веднага и още същата вечер разговаря с Николай. Русинов сам потърси връзка с него, защото е чувствал, че може да му се довери. Без проблем и притеснение момчето разказа откъслечните си спомени за въпросната вечер.

- Бил е с приятели. Пили са доста, пушили са марихуана няколко пъти, имало е и други наркотици. Компанията им е била весела. По това време в „Маймунарника" е била и Яна с нейни приятели. До този момент Николай не я е познавал лично. Дори и да са попадали в общи компании преди това, въпросната вечер е първата, в която са общували. Чеци си спомня, че Яна е била изключително весела. Танцували са, дори тя първа е проявила някакво желание за близост, прегръщайки го няколко пъти. После са си тръгнали заедно през парка. Допивали са си от бутилка с уиски, която по-късно разследващите органи намират около местопрестъплението. Детайли, разговори и конкретни часове Николай не помни. Но знае, че са били заедно, че им е било хубаво и че вероятно са правили секс, защото на зазоряване той се е събудил до нея в парка. Тя е спяла с гръб към него. Станало му е неудобно от случилото се, чисто по мъжки е искал да се измъкне от неловките обяснения след случаен секс. Станал е и си е тръгнал. Два-три дни след случката Николай все още е в България и не знае, че Яна е мъртва. Първите няколко дни след убийството й все още никой не знаеше. По тази причина животът на Русинов продължава да си тече по нормален начин. След това Николай заминава на почивка в чужбина. Когато решава да се прибере и стига до границата, вижда, че го издирват за убийството на Яна и така и не се престрашава да влезе в България. Няколко дни обмисля какво да прави и след това решава да се свърже с приятеля си."

- Всичко това Николай разказва на Карбовски, опитвайки се да обясни, че се притеснява да се предаде, защото не помни подробности и точно затова според него ще му лепнат вината за случилото се.

- Русинов споделя, че никога не е ходил в казарма, не знае какво е да бъдеш затворен, страх го е от арест и килия и най-вече отношението, което ще имат към него. В разговорите той споменава, че предпочита цял живот да е беглец, отколкото да се предаде и да го наричат „убиец", какъвто той не се чувства. Основното притеснение на Чеци е, че няма да получи справедлив процес, защото всичко е лов на вещици. Дори разказва на Карбовски, че обмисля варианти да избяга в някоя страна като Южна Африка или Южна Осетия, откъдето не биха могли да го екстрадират.

- [ 31.01.2015 ] "На следващия ден в нов разговор журналистът успява да убеди Николай, че при всички положения е в негов интерес да се върне в България и да се предаде доброволно. Тогава момчето малко по-спокойно започва да обмисля този вариант. Моли за помощ от адвокат. Иска, ако се прибере, поне да знае, че има правна защита. Няколко от най-големите имена в наказателното право отказват да се заемат със случая на Николай по една или друга причина. Накрая адвокат Марин Марковски прие да разговаря с Русинов. След като има уверението на адвокат и на журналист, че ще получи справедлив процес, Чеци решава да се върне в България. Приятелят му от чужбина му купува електронен билет за следващата сутрин. Николай удържа на думата си и се качва на самолета, който кацна на Летище София тази сутрин (26 юли, вторник – бел. авт.) в 09:45. След паспортна проверка Гранична полиция поема Николай и го предава на СДВР."

- "Аз не съм извършил това престъпление, такава е фактологичната истина, такава е и житейската истина. Моля, да бъда признат за невиновен"."Това каза в последната си дума пред петорния състав на Софийски градски съд Николай Русинов-Чеци, подсъдим по делото за жестокото убийство на 28-годишната Яна Кръстева на 9 юли 2011 г."

 

___

Реакция след трагедията:

- „След като станах сутринта, се опитах да се свържа с Яна. С телефона й обаче нямаше връзка. Първоначално не се изненадах, на всеки се случва да си изключи телефона", разказа още Мира.

- "Роднините на убитото момиче признаха, че не са организирали шествието в Борисовата градина довечера, но ще отидат на него, "за да няма повече убити Яни". Инициативата започва в 19.30 ч. на езерото "Ариана", откъдето със запалени свещи всички ще тръгнат към лобното място на момичето".

- "„Идеята е на приятелите й, на хората, които са били постоянно около нея", казаха близките на Яна. Те призоваха хората по време на шествието да се движат на групи. Чрез медиите помолиха общината и столичната полиция да им бъде осигурена охрана. Познатите на момичето са поискали и среща със зам.-кмета по сигурността, за да разберат дали след този случай Борисовата градина ще стане по-безопасна."

- "Столична община ще поиска от правителството собствеността върху Борисовата градина. Това каза кметът Йорданка Фандъкова по време на инспекция на ремонта в парк "Гео Милев". Така общината ще може да инвестира повече средства в поддържката. "Освен разходите, ще можем да имаме и приходи от заведенията в парка, тъй като в момента те не се събират от общината", каза още кметът. Въпреки че Борисовата градина е държавна собственост, Фандъкова е разпоредила централната й алея да бъде включена в общинския проект за осветление и наблюдение. Вече са предприети мерки за удвояване на охраната в парковете, както от страна на МВР, така и от страна на общинска полиция.„Тази година инвестираме два пъти повече средства за реконструкция на парковете в София в сравнение с предишните две години, взети заедно. Парите, които сме заделил са увеличени с 2 млн. лв", каза още столичният кмет."

 

___

Коментатор под една от статийте:

Статия:

"Карбовски убедил Чеци да се предаде"

Цитирам:

"Boko: Kak tva momi4e ako ne e murtvo piano sha si legne s takuv tuflek...ta toi pari da dava niama navie niakoi spi s nego..pulna boza e istoriata....".

 

___

Твърдения:

- На мястото на престъплението има следи oт Николай Русинов (34г) и от Пламен Трифонов (30г), които уж били доказателство че са присъствали и са извършители на убийството.

- Според разследващите има безспорни доказателства, че Русинов е замесен в удушаването на 28г. момиче.

 

________________________________________________________

==================================================

Анализ на случая:

==================================================

________________________________________________________

 

Случаят с Яна е сложно съставен. Макар са се базира на едно главно действие - нейното убийство. Междувременно ред инстанции, лица, преки и непреки, замесени са изказали мнение и са доусложнили естеството на историята. Важното е да не бъде забравяно - данните от статиите, въпреки различните си гледни точки, не представят друга версия на случилото се. Основните предположения на следователи и лица, включват много гледни точки - ориентирани в прехода на една голяма картина от случая.

 

ПЪРВО = Впечатления за Яна - Яна Кръстева е била на 28г.




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: winterdefire
Категория: Новини
Прочетен: 107219
Постинги: 53
Коментари: 8
Гласове: 13
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930